Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό τις ημέρες του Πάσχα: “Πρόβα” για το καλοκαίρι




Εάν η περίοδος των διακοπών του Πάσχα αποτελεί «δείκτη» για το πώς θα κινηθεί η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το καλοκαίρι, τότε η «πρόβα τζενεράλε» τις ημέρες που πέρασαν, μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Παράγοντες του τουρισμού και της αγοράς, από τη νησιωτική Ελλάδα μιλούν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και χαρακτηρίζουν τα στοιχεία της κίνησης του Πάσχα ιδιαιτέρως ικανοποιητικά και σίγουρα ενθαρρυντικά για τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική κίνηση.

Στις περισσότερες περιοχές (παρά το γεγονός ότι Ορθόδοξο και καθολικό Πάσχα συνέπεσαν ημερολογιακά), η συγκεκριμένη περίοδος χαρακτηρίζεται ως εποχή εσωτερικών μετακινήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, νησιά όπως η Κέρκυρα, αλλά και η Πάτμος παρουσίασαν αυξημένη επισκεψιμότητα (λόγω και των παραδοσιακών εθίμων που αναβιώνουν), χωρίς ωστόσο και άλλες περιοχές όπως τα Επτάνησα, η Κρήτη και οι Σποράδες να υπολείπονται αριθμού επισκεπτών.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του τουρισμού συντείνουν ότι το προσεχές καλοκαίρι, αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, όπως άλλωστε δηλώνουν και τα στοιχεία κρατήσεων που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους.

Οι ανταποκριτές του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων: Ηλίας Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Συνετός, Μιχαήλ Λαμπαθάκης, Λουκάς Μαστής, Αντώνης Νομικός, Γιώργος Μυσιρλάκης και Άννυ Ταπάσκου, υπό τον συντονισμό του Κυριάκου Κορτέση, μίλησαν με παράγοντες της τουριστικής αγοράς για την κίνηση που σημειώθηκε την περίοδο του Πάσχα στα νησιά της Ελλάδας και για τις εκτιμήσεις τους ενόψει την καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Σποράδες: Θετικά σημάδια για το καλοκαίρι

Πολύς κόσμος και αρκετοί τουρίστες, λόγω και του καλού καιρού που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, απόλαυσαν το Πάσχα τους στα νησιά των Σποράδων, δίδοντας και το πρώτο μήνυμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Και τα τρία νησιά, δηλαδή Αλόννησος, Σκόπελος και κυρίως η Σκιάθος, δέχθηκαν τους εκδρομείς του Πάσχα, πρωτίστως Έλληνες από Βόλο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φυσικά τους αποζημίωσαν με την ομορφιά τους και την γραφικότητα που προσφέρουν.

Για την Σκόπελο και την Αλόννησο, οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές για όσα ξενοδοχεία λειτούργησαν την περίοδο αυτή, αφού η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 Μαΐου.

Στην Σκιάθο που είναι και το νησί με την πλέον εύκολη πρόσβαση, άνοιξαν πολλά μικρά ξενοδοχεία, που γέμισαν από κόσμο, αλλά οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ξεκινούν τη νέα σεζόν από την Πρωτομαγιά, με πληρότητες που ξεπερνούν το 80% τις πρώτες μέρες και χτυπούν «κόκκινο» μετά τις 20 Μαΐου.

Ήδη το αεροδρόμιο της Σκιάθου άρχισε και δέχεται τις πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό, ευελπιστώντας σε άνοδο της κίνησης με τις βελτιώσεις που αναμένονται να γίνουν από τη νέα ιδιοκτήτρια-διαχειρίστρια εταιρεία Fraport.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Πρεβεζάνο, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μακράν η καλύτερη για το νησί, μετά και τις πολλές συμμετοχές-προβολές της Σκιάθου, σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι δήμαρχοι Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, αφού εκτός από τη διαφήμιση των Σποράδων, τη φετινή χρονιά η προσβασιμότητα στα τρία νησιά θα είναι πολύ ευκολότερη, καθώς θα δρομολογηθούν συνολικά τρία οχηματαγωγά και δύο ταχύπλοα από τον Βόλο, ένα οχηματαγωγό από το Μαντούδι της Εύβοιας, ένα ακόμη οχηματαγωγό και ένα ταχύπλοο από τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά και ένα καταμαράν που θα ενώσει για δεύτερη χρονιά τις Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη.

Ζάκυνθος: Ικανοποιητική η πληρότητα στα ξενοδοχεία Ζακύνθου και Λευκάδας

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από τους εκπροσώπους των ξενοδόχων Ζακύνθου και Λευκάδας, η τουριστική περίοδος του Πάσχα, καθώς χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες στα νησιά του Ιονίου.

Αναλυτικότερα, στην Ζάκυνθο, έφτασαν 13.796 επιβάτες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, γεγονός που σχολιάστηκε ως θετικό από την πρόεδρο των Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη.

Η κ. Τετράδη, μιλώντας στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την ικανοποιήσει της, λέγοντας ότι «η περίοδος του Πάσχα, πήγε πάρα πολύ καλά για την Ζάκυνθο. Είχαμε χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς στο νησί».

«Τα νησιά του Ιονίου, αποτελούν έναν εύκολο και κοντινό προορισμό για πολλούς Έλληνες τουρίστες, που μαγεύονται από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της μεγάλης εβδομάδας, αλλά και από τα παραδοσιακά έθιμά μας», τόνισε η κ. Τετράδη, ενώ στην συνέχεια ανάφερε ότι «η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου που άνοιξαν για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ξεπέρασε το 70%».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: