Στο Πεκίνο για το φόρουμ Διεθνούς Συνεργασίας «Μία ζώνη, Ένας δρόμος» ο Καδής




Πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας, Wang Yi και του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης He Lifeng, για συμμετοχή στο Φόρουμ Διεθνούς Συνεργασίας «Μία ζώνη, Ένας δρόμος» που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου 2017, παρέδωσε χθες ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Huang Xingyuan, στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Καδής ευχαριστώντας τον κ. πρέσβη για την ιδιαίτερη τιμή τόνισε τη σημασία της ευκαιρίας που προσφέρεται για την υπογραφή της Συμφωνίας για Αμοιβαία Αναγνώριση της Εκπαίδευσης, των Προσόντων και των Ακαδημαϊκών Τίτλων Σπουδών μεταξύ των δύο χωρών..

Ο Κύπριος υπουργός επισήμανε ότι οι σχέσεις Κύπρου και Κίνας είναι πολύ στενές σε όλους τους τομείς και θα ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Η Συμφωνία αυτή σημείωσε θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο χωρών και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για κινητικότητα και ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών.

Ο πρέσβης διαβεβαίωσε για τη σημασία που αποδίδει και η κινέζικη πλευρά στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Ο κ. Huang Xingyuan παρουσίασε επίσης στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας στην Κύπρο με στόχο προβολή του πολιτισμού της Κίνας στον λαό της Κύπρου.

Ο κ. Καδής εξέφρασε στον πρέσβη της Κίνας την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για στήριξη των εκδηλώσεων και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και στον τομέα του Πολιτισμού.

08/04/2017 11:23 / ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: