Στο 51,9% το “ναι” με καταμετρημένο το 93,9% των ψήφων: Για παράνομες ενέργειες μιλά η αντιπολίτευση




Πανηγυρισμοί ξεκίνησαν στο κόμμα της αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα (CHP) όπου σχολιάζουν ότι κάθε μερικά λεπτά το ναι μειώνεται ακόμη περισσότερο. Με καταμετρημένο το 93,9% το ναι έφτασε στο 51,9% και το όχι στο 48,1%.

Στα γραφεία του ΑΚΡ δεν υπάρχει πολύς κόσμος ενώ σχολιάζεται ότι ενδεχομένως ότι θα έχει επηρεάσει και το γεγονός ότι βρέχει στην Άγκυρα. Αναμένεται στα γραφεία του κόμματος και ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το “ναι” προηγείται με ποσοστό 52,8%, έπειτα απο την καταμέτρηση του 90% των ψήφων, στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία. Όμως είναι διάχυτη η εντύπωση ότι πιθανόν να έγινε νοθεία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το “όχι” προηγείται στην Κωνσταντινούπολη.

— Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του “ναι” δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το “ναι” προηγείται έναντι του “όχι”.

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το “όχι” προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

Για “παράνομες ενέργειες” στο δημοψήφισμα κάνει λόγο η αντιπολίτευση. Το “όχι” θα νικήσει στο τέλος, διαμηνύει η ηγεσία του CHP

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), κατήγγειλε ότι παράνομες ενέργειες διαπράχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.

“Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το “όχι” θα νικήσει στο τέλος” δήλωσε ο Ερντάλ Ακσουνγκέρ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, αναφερόμενος στην απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να αποδεχθεί ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια.

— Το «ΝΑΙ» φαίνεται να επικρατεί του «ΟΧΙ» καθώς η καταμέρτρηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στο 87% της επικράτειας το «ΝΑΙ» βρίσκεται λίγο κάτω από το 53% έναντι 47% το «Όχι». Με την Κωνσταντινούπολη να εξελίσσεται σε «θρίλερ» με το «ΟΧΙ» να έχει περάσει μπροστά με 50,33% έναντι 49,67%.

Καθώς η ώρα περνούσε και άνοιγαν οι κάλπες στις μεγάλες δυτικές πόλεις και τα παράλια, όπου τα «ΌΧΙ» είναι περισσότερα, μειώνονται τα ποσοστά του «ΝΑΙ», αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ικανά να ανατρέψουν το αποτέλεσμα υπέρ του «ΌΧΙ».

16/04/2017 19:12
Πληροφορίες από mignatiou.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: