Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Βρετανία ανακοίνωσε η Μέι




Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε έκτακτο διάγγελμά της έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, τόνισε η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν χαιρετίζει την απόφαση της Μέι για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

 Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, λέει ότι χαιρετίζει την απόφαση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

“Χαιρετίζω την απόφαση της πρωθυπουργού να δώσει στο βρετανικό λαό την ευκαιρία να ψηφίσει για μια κυβέρνηση που θα βάζει πρώτα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας”, ανέφερε ο Κόρμπιν σε ανακοίνωση που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Έκτακτο διάγγελμα Μέι: Φήμες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία

18/04/2017 13:17

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters – AFP

Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: