Προκρίσεις-θρίλερ για Γιουνάιτεντ, Άγιαξ και Λιόν: Νίκησαν Άντερλεχτ, Σάλκε και Μπεσίκτας




Ακόμη εκτελούν πέναλτι, Μπεσίκτας και Λιόν, στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των Γάλλων για τους προημιτελικούς του Europa League. Τελικά οι Γάλλοι αποδείχθηκαν πιο τυχεροί και πιο ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα» και με 7-6 πήραν το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης.

Η Μπεσίκτας ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά στα πέναλτι οι Τόντιτς και Μίτροβιτς αστόχησαν και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των «λιονέ» που είδαν τον Ζαλέ να αστοχεί, αλλά ο Γκοναλόν ήταν αυτός που έστειλε την ομάδα του στη σημερινή κλήρωση της Νιόν.

Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League, με βάση την εξέλιξη του ματς, πήρε ο Άγιαξ στο Γκελζενκίρχεν απέναντι στη Σάλκε, αν και ηττήθηκε με 1-3 στην παράταση. Το έξτρα ημίωρο χρειάστηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πάρει το «εισιτήριο» για την τετράδα, με 2-1, επί της Άντερλεχτ.

Αν και η Σάλκε μέσα σε 4 λεπτά ισοφάρισε το σκορ της ήττας της στο Αμστερνταμ (2-0), τελικά ο Άγιαξ ήταν αυτός που «χαμογέλασε» στο φινάλε. Ο «Αίαντας» αν κι έμεινε με 10 παίκτες στο 80΄ από την αποβολή του Φέλτμαν και δέχτηκε τρίτο γκολ στην παράταση, κατάφερε εννέα λεπτά πριν το φινάλε του επιπλέον χρόνου να σκοράρει με τον Καλιγκιούρι και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Ο νεαρός, Ράσφορντ, «καθάρισε» για τη Γιουνάιτεντ στην παράταση και με το γκολ που πέτυχε έστειλε στους «4» τους «μπέμπηδες». Μετά το 1-1 στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και βρίσκονται δύο βήματα μακριά από την εκπλήρωση του βασικού εφετινού τους στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

Μάντσεστερ Γ.-Αντερλεχτ              2-1 (παρ.)
Σκόρερ: 10΄ Μχιταριάν, 107΄ Ράσφορντ - 32΄ Χανί
Α΄αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ. με συνολικό σκορ 3-2

Γκενκ-Θέλτα                          1-1
Σκόρερ: 67΄ Τροσάρ – 63΄ Σίστο
Α΄αγ. 2-3: Προκρίθηκε η Θέλτα με συνολικό σκορ         4-3

Σάλκε-Αγιαξ                          3-1 (παρ.)
Σκόρερ: 53΄ Γκορέτσκα, 56΄ Μπουργκστάλερ, 101΄ Καλιγκιούρι – 111΄ Βιεργκέβερ
Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε ο Άγιαξ με συνολικό σκορ         3-3

Μπεσίκτας-Λιόν                       1-2 κ.α, 6-7 πεν.
Σκόρερ: 27΄,58΄ Ταλίσκα – 34΄ Λακαζέτ
Α΄αγ. 1-2: Προκρίθηκε η Λιόν στα πέναλτι με            7-6

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: