Προδότες Ερντογάν και Γιλντιρίμ! Παραχώρησαν νησιά στην Ελλάδα, λέει Τούρκος συνταγματάρχης




Την εκδίκαση των σημερινών κυβερνώντων της Τουρκίας για προδοσία της πατρίδας επειδή άφησαν τα νησιά μας στην Ελλάδα” ζητά ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης ισχυρίστηκε ότι εδώ και 13 χρόνια τα ’18 τουρκικά νησιά’ στο Αιγαίο είναι υπό την ‘κατοχή’ της Ελλάδας και πρέπει να δικαστούν οι πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών της εποχής αυτής. Με αίτημά του στην τουρκική εθνοσυνέλευση ζητά την εκδίκασή τους με την κατηγορία της προδοσίας της πατρίδας. Την επιστολή την έστειλε στον ΓΓ της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Αλί Κουμπουζόγλου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι εδώ και 13 χρόνια κυματίζει ελληνική σημαία στα νησιά αυτά που είναι ‘τουρκικά’ και πως η Τουρκική Δημοκρατία υπό τον Ερντογάν και το ΑΚΡ απομονώθηκε από την θάλασσα του Αιγαίου και περιορίστηκε στην Ανατολή.

“Ακόμη και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ το 2015 μπήκε με διαβατήριο στο Koyun Adasi (Οινούσες) που είναι στην εκλογική του περιφέρεια τη Σμύρνη, δηλαδή σε τουρκικό έδαφος, έχοντας την τουρκική σημαία στο σκάφος του και τοποθετώντας και την ελληνική σημαία. Στις Οινούσες της Σμύρνης που μπήκε με ελληνική σημαία και διαβατήριο ο (Τούρκος) Πρωθυπουργός, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας με τους στρατηγούς πήγε χωρίς διαβατήριο. Στα υπό κατοχή νησιά μας έχουν κτιστεί πολλες εκκλησίες. Οι παπάδες της εκκλησίας διορίστηκαν από τον Ρωμιό Πατριάρχη του Φαναριού Κωνσταντινούπολης. Στα νησιά δεν υπάρχει καν ένα τζαμί”, αναφέρει.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 14/04/2017 15:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: