Πραγματική επαγγελματίας που αγαπούσε την χώρα της με πάθος η Μαρία, λέει ο Εκπρόσωπος ΟΗΕ




Η Μαρία Ζουπανιώτη ήταν μια πραγματική επαγγελματίας, η οποία αγαπούσε τη χώρα της με πάθος, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στέφαν Ντούτζαρικ σε ειδική αναφορά του χθες για την εκλιπούσα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης δημοσιογράφων.

«Για σχεδόν 30 χρόνια, η Μαρία Ζουπανιώτη ήταν η Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου. Νομίζω, αν παρακολουθούσαμε αυτά τα πράγματα, θα ήταν η Πρύτανης των Εκπροσώπων Τύπου των Μόνιμων Αντιπροσωπειών», ανέφερε ο κ. Ντούτζαρικ.

Στην πάροδο των χρόνων, πρόσθεσε, «είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί της στην προετοιμασία αρκετών συνομιλιών για το Κυπριακό, είτε στη Γενεύη, στο Μπούργκενστοκ, στο Γκριν Τρι, είτε εδώ στη Γραμματεία».

«Η Μαρία ήταν μια πραγματική επαγγελματίας και κάποια η οποία αγαπούσε τη χώρα της με πάθος και πάντα ήταν χαρά για κάποιον να συνεργάζεται μαζί της», σημείωσε.

Κατ` ακρίβεια, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, «κανείς δεν μπορούσε να μεταφέρει διάβημα όπως η Μαρία. Όποτε παρεκτρεπόμασταν από τη συμφωνημένη ορολογία για το Κυπριακό, συχνά είχαμε μήνυμα για να της τηλεφωνήσουμε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία. Εξέφραζε την επισήμανσή της με τακτ, ακρίβεια και καλούς τρόπους».

«Θα θυμόμαστε την Μαρία σ` αυτούς τους διαδρόμους», είπε, «όλοι μας». Την ίδια ώρα εξέφρασε τη βαθιά του συμπάθεια και τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στο σύζυγό της, δημοσιογράφο, Αποστόλη Ζουπανιώτη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: