Πόλεμος προπαγάνδας στην Συρία: Διαψεύδουν καθεστώς Άσαντ οι ΗΠΑ για πλήγμα σε χημικά




Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ΗΠΑ και ο υπ’ αυτές διεθνής συνασπισμός τα όσα υποστήριξε το συριακό καθεστώς περί βομβαρδισμού εγκατάστασης χημικών όπλων του ΙΚ και του θανάτου, από το τοξικό νέφος, εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο συριακός στρατός, νωρίτερα, ανακοίνωσε πως αεροπορική επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, έπληξε προμήθειες δηλητηριώδους αερίου που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί τοξική ουσία που σκότωσε «εκατοντάδες» ανθρώπους, όμως ο συνασπισμός αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε επιδρομές στην περιοχή.

Το επεισόδιο στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ απέδειξε πως αντάρτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ-Κάιντα «έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα», αναφέρεται στη δήλωση του στρατού που προβλήθηκε σήμερα από τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, ο Αμερικανός σμήναρχος Τζον Ντόριαν, δήλωσε ότι ο συνασπισμός δεν πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή εκείνη την ώρα.

«Ο συριακός ισχυρισμός είναι ανακριβής και πιθανόν εκ προθέσεως παραπληροφόρηση», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν πυραύλους κρουζ εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης την περασμένη εβδομάδα, σε απάντηση για τη φονική επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε στο δυτικό τμήμα της χώρας, την ευθύνη για την οποία η Ουάσινγκτον απέδωσε στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το πλήγμα των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση ήταν η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον έθεσε σκόπιμα και απευθείας στο στόχαστρο τη συριακή κυβέρνηση. Διεξάγει χωριστά αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

http://mignatiou.com/2017/04/i-ipa-eplixan-egkatastasi-me-apotelesma-diarroi-chimikon-polli-i-nekri-ipostirizi-o-asant/

13/04/2017 15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: