Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη και τους διαπραγματευτές. Φωτογραφάι ΚΥΠΕ.

Παραμένουν σημαντικές διαφορές, λέει ο Αναστασιάδης μετά την συνάντηση με Ακιντζί

Παραμένουν σημαντικές διαφορές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

«Συνεπώς δεν επιθυμώ να δημιουργώ εικόνες οι οποίες αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Ωστόσο ανέφερε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, πρόσθεσε όμως πως δεν αρκεί μόνο το καλό κλίμα και ότι η ουσία βρίσκεται στο να υπάρχουν αποτελέσματα.

Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ενημερώθηκαν για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους διαπραγματευτές, οι οποίοι θα συναντηθούν και αύριο.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έθιξε το θέμα, τονίζοντας ότι δεν ωφελεί η προκλητικότητα, ούτε δημιουργεί το επιθυμητό κλίμα.

«Δεν είναι δυνατόν από τη μια να γίνεται συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη η Τουρκία να προβαίνει σε όλες αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πως απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούν τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

20/04/2017 23:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Be the first to comment on "Παραμένουν σημαντικές διαφορές, λέει ο Αναστασιάδης μετά την συνάντηση με Ακιντζί"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*