Ο Ιταλός δημοσιογράφος Gabriele del Grande παραμένει υπό περιορισμό στην Τουρκία. Φωτογραφία via Twitter.

Παραμένει υπό περιορισμό στην Τουρκία ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε

O Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε συνεχίζει να βρίσκεται στην Τουρκία, σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού σε ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν ξένοι πολίτες.

Η προσωρινή κράτηση του Ντελ Γκράντε διατάχθηκε από τις τουρκικές αρχές πριν από οκτώ ημέρες, όταν ο τριανταπεντάχρονος Ιταλός δημοσιογράφος βρισκόταν στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Είχε μεταβεί στην περιφέρεια της Αντιόχειας για να πάρει σειρά συνεντεύξεων που σκόπευε να χρησιμοποιήσει για τη συγγραφή βιβλίου με θέμα τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους. Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ντελ Γκράντε, βάσει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα, δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ενώ, όμως, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να απελαθεί την περασμένη Πέμπτη, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το πότε ο δημοσιογράφος θα μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος. Η οικογένειά του, από την περιφέρεια της Τοσκάνης, ζητά να μάθει σαφείς πληροφορίες, τονίζοντας ότι ο Γκαμπριέλε πρέπει να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στο σπίτι του, όπου τον περιμένουν η σύζυγός του και τα δυο μικρά παιδιά τους.

Έως τώρα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε είναι καλά στην υγεία του και πως με την περίπτωσή του ασχολούνται αδιάκοπα οι διπλωματικές αρχές της Ρώμης.

18/04/2017 16:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Be the first to comment on "Παραμένει υπό περιορισμό στην Τουρκία ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*