Αμφισβητείται το αποτέλεσμα από την αντιπολίτευση: Ζητά επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων




Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, έγινε γνωστό από την ηγεσία του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Βεϊσί Καϊνάκ ο οποίος ανέφερε ότι θα μελετήσουν τα αποτελέσματα και θα αναζητήσουν τις αιτίες που ψηφοφόροι του κόμματός τους ψήφισαν όχι, όπως δείχνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πάντως ήδη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι πλέον διαφαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι ναι, ωστόσο θα είναι οριακό.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ , σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αναμένεται να μιλήσει στα γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα στις 21.00. Ο κόσμος έξω από τα γραφεία του ΑΚΡ αυξήθηκε και πανηγυρίζει. Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι υπάρχει ηρεμία στο κόμμα.

Με καταμετρημένο το 96,5% το ναι λαμβάνει 51,5% και το όχι 48,5%.

http://mignatiou.com/2017/04/sto-528-to-ne-me-katametrimeno-to-90-ton-psifon-gia-paranomes-energies-mila-i-antipolitefsi/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: