Όχι αρκετή, αλλά θετική, η επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία λέει ο Ερντογάν: Σύλληψη πιλότου




Θετική χαρακτήρισε την επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο είπε πως δεν αρκεί. Σε ομιλία του από το Χατάι το οποίο συνορεύει με τη Συρία ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

“Θέλω από εδώ στο Χατάι να δηλώσω ότι βρίσκουμε θετικό το ουσιαστικό βήμα που έγινε εναντίον του καθεστώτος Άσαντ που διέπραξε εγκλήματα πολέμου με τα χημικά και συμβατικά όπλα. Είναι αρκετό; Εγώ δεν βλέπω να είναι αρκετό”.

Πάντως σήμερα Τούρκοι συνδικαλιστές πραγματοποίησαν στην Άγκυρα διαμαρτυρία για την επίθεση με χημικά στην πόλη Ίμπλιντ της Συρίας  κρατώντας φέρετρα στους ώμους τους.

Συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Άγκυρα και φώναζαν συνθήματα όπως: “Να ντραπεί ο κόσμος που ξέχασε την Συρία”, “Πες τέρμα στις δολοφονίες”.

Στη συνέχεια κρατώντας τα φέρετρα περπάτησαν μέχρι την πρεσβεία της Ρωσίας.

Συνέλαβαν τον Σύρο πιλότο αεροσκάφος το οποίο είχε καταπέσει σε τουρκικό έδαφος τον Μάρτιο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν Σύρο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε σε τουρκικό έδαφος τον προηγούμενο μήνα, με την κατηγορία της κατασκοπίας και της παραβίασης της ασφάλειας των συνόρων, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 56χρονος πιλότος, που ταυτοποιήθηκε ως ο Μέχμετ Σούφχαν, επέζησε μετά την πτώση του αεροσκάφους του σε τουρκικό έδαφος στις 4 Μαρτίου. Τότε είχε δηλώσει στις τουρκικές αρχές ότι το αεροπλάνο του δέχθηκε πυρά και καταρρίφθηκε την ώρα που κατευθυνόταν προς τον στόχο του σε μια αγροτική περιοχή στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Η σύλληψη του Σούφχαν έγινε λίγες ώρες μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού κοντά στη Χομς.

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 07/04/2017 17:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: