Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία λόγω αντίδρασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει η FT




Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απέρριψε μία συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές τον περασμένο μήνα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times, σε σημερινό κείμενό της.

Η εφημερίδα δημοσίευσε και δήλωση «πρώην ακτιβιστή του ΣΥΡΙΖΑ» ο οποίος ανέφερε ότι το «κόστος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα μπορούσε να στείλει το κόμμα στα μονοψήφια ποσοστά του παρελθόντος.Ήταν μία συμφωνία που δεν θα μπορούσαν να καταπιούν».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, στη συμφωνία προβλεπόταν η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων για το 2019, πριν τις εκλογές που ενδέχεται να γίνουν την ίδια χρονιά.

«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν», φέρεται να έχει δηλώσει πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι FT αναφέρονται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, γράφοντας πως στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες θα πιέσει για καθυστέρηση εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις, ώστε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα πριν τις εκλογές του 2019.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times, εξαπολύει η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι “αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του μέλλον”.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κινείται με κριτήριο το πολιτικό κόστος και τις εσωτερικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ. “Γι’ αυτό διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χώρας. Η συνεχής καθυστέρηση βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα» καταλήγει η ΝΔ.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

04/04/2017 21:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: