Ο κατοχικός ηγέτης εκβίασε τον Αναστασιάδη: Ψήφιση πρότασης νόμου ΔΗΣΥ και μετά συνομιλίες




Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επιμένει στην απαράδεκτη θέση του για ψήφιση της πρότασης νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού, με την οποία καταργείται η απόφαση της Κυπριακής Βουλής για το “Ενωτικό Δημοψήφισμα”, πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Αυτό ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές μετά το δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, το βράδυ της Κυριακής, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών συνεχίζεται.

Ο εκβιασμός του Ακιντζί, έφερε σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε σε θέση άμυνας μετά τις πρωτοβουλίες του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άνδρου Κυπριανού, οι οποίοι πήγαν στην αυλή του κατοχικού ηγέτη και δέχθηκαν την απειλή του για αλλαγή της απόφασης της κυπριακής Βουλής.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ

Ο Ειντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση για επανέναρξη των συνομιλιών

Κοινή δήλωση εκδόθηκε μετά το δείπνο στο οποίο παρακάθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κατοχικός ηγέτης μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στο Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία, η οποία αναφέρει ότι ο κ. Έιντε θα συνεχίσει να διαβουλεύεται για να προετοιμάσει το έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

Στην Κοινή Δήλωση «από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Κύριον Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Κύριο Μουσταφά Ακινζτί,» όπως αναφέρεται, σημειώνεται ότι «απόψε ο Τ/κ ηγέτης και ο Ε/κ ηγέτης είχαν μια ανοικτή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες»

Επιπλέον αντάλλαξαν ιδέες για τη μελλοντική πορεία των συνομιλιών, προστίθεται.

«Δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση μαζί τους για να προετοιμάσει το έδαφος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό,» καταλήγει η κοινή δήλωση των δύο ηγετών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: