Νέα έκκληση Πεκίνου για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας




Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας απηύθυνε έκκληση σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους στη Νότια Κορέα, ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της κρίσης με την Πιονγκγιάνγκ.

“Πρέπει από τη μία πλευρά να σταματήσουμε την πυρηνική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας και από την άλλη να σταματήσουν οι ευρείας κλίμακας μετακινήσεις (σ.σ. πολεμικών πλοίων) στις κορεατικές θάλασσες”, τόνισε ο Ουάνγκ Γι αναφερομενος στη ναυτική άσκηση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Ουάνγκ Γι κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

“Αυτό που επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμμετάσχουν” στην προσπάθεια αυτή, τόνισε. “Η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι εύθραυστες και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ότι μια νέα σύρραξη ή επεισόδια θα μπορούσαν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή. Επομένως, καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες προκλήσεις”, πρόσθεσε.

26/04/2017 17:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: