“Μάταια ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ περιμένουν αλλαγή στάσης του σουλτάνου”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη




“Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο οι αλαλαγμοί του φανατισμένου τουρκικού όχλου κατά την ανακοίνωση υπό του Ερντογάν της πρόθεσης του να επαναφέρει τη θανατική ποινή”, αναφέρει σε ανακοινωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Δυστυχώς το καθεστώς Ερντογάν καλλιεργεί συνεχώς τον θρησκευτικό φανατισμό και το θρησκευτικό μίσος, και είναι γνωστό ότι ο φανατισμός και το μίσος είναι εκκολαπτήρια τρομοκρατίας.

“Το γεγονός αυτό αλλά και όλες οι άλλες εκδηλώσεις ρατσισμού, εθνικισμού, θρησκευτικού φανατισμού και επεκτατισμού που εκδηλώνονται από τον Ταγίπ Ερντογάν, καταδεικνύουν την επικινδυνότητα των εξελίξεων και την ασύγγνωστη αφέλεια όσων επιδιώκουν ουσιαστικά την «Ένωση» της Κύπρου με την Τουρκία, μη συναισθανόμενοι ότι εκεί οδηγεί η λύση την οποία επιδιώκουν.

“Εξίσου επικίνδυνα αφελείς είναι οι τοποθετήσεις ότι η ρητορική Ερντογάν περί μεγαλώματος της Τουρκίας μέχρι το 2023 και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, συνιστούν ανέξοδη ρητορική του Προέδρου της Τουρκίας προς εσωτερική κατανάλωση

“Τα γεγονότα βοούν. Ο Ταγίπ Ερντογάν βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια όχι μόνο για τον τουρκικό λαό, αλλά για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

“Οι απειλές που εκστομίζει κάθε τρεις και λίγο ο εγκάθετος του στην Κύπρο, Μουσταφά Ακιντζί, για τις γεωτρήσεις τον Ιούλιο στην Κυπριακή ΑΟΖ, φανερώνουν και τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας που δεν είναι άλλες από τον πλήρη έλεγχο ολόκληρου του νησιού και την ρύθμιση και εκμετάλλευση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Οι απειλές θα ενταθούν και την κρίσιμη ώρα θα κλιμακωθούν επικίνδυνα.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγεσίες Συναγερμού – ΑΚΕΛ, μάταια ελπίζουν σε αλλαγή της στάσης του δικτάτορα Ερντογάν στο Κυπριακό.

“Από το νεοσουλτάνο περιμένουν δικαίωση της ανέξοδης και επικίνδυνης για τον κυπριακό Ελληνισμό πολιτικής τους, και θα περιμένουν αιώνια.

“Ο κυπριακός λαός όμως δεν θα τους περιμένει”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/04/2017 12:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: