Κοίτα ποιος μιλάει! Για “αναληθείς ισχυρισμούς” Ε/κ κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Ακιντζί




Σε «αναληθείς δηλώσεις» και «αβάσιμες κατηγορίες κατά του Ακιντζί» προβαίνει από το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, παρά τη συμφωνία των ηγετών ενώπιον του Ειδικού Συμβούλου Έσπεν Μπαρθ Έιντε, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου, να μην προβούν σε δηλώσεις, ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ακιντζί Μπαρίς Μπουρτζού.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Μπουρτζού προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου, οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τις εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις τους, καθώς και τις προτάσεις τους, ενώ συμφώνησαν από κοινού ότι μόνο ο κ. Έιντε θα προβεί σε δήλωση για τα όσα διαμείφθηκαν. Οι δύο πλευρές, κατά τον εκπρόσωπο του κ. Ακιντζί, δεσμεύτηκαν να μην προβούν σε δηλώσεις πέραν αυτής του κ. Έιντε.

Παρά τη συμφωνία αυτή, συνεχίζει ο Μπουρτζού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει επιδοθεί από το πρωί σε «αναληθείς δηλώσεις» και «αβάσιμες κατηγορίες κατά του Ακιντζί», σε διάφορα ΜΜΕ.

Αναφέρει ακόμη ότι, σεβόμενος τη συμφωνία ενώπιον του κ Έιντε, ο ίδιος περιορίζεται να δηλώσει ότι «οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθείς».

Ο στόχος της τ/κ πλευράς, καταλήγει, είναι η επίτευξη μιας διζωνικής δικοινοτικής ομόσπονδης λύσης που θα προάγει την ασφάλεια, την ισότητα και την ελευθερία των δύο κοινοτήτων.

Εν τω μεταξύ, ο Ακιντζί αναχώρησε τη Δευτέρα για στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει αύριο το απόγευμα συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά την επιστροφή, ο Ακιντζί θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να μιλήσει ως επίτιμος φιλοξενούμενος στην 20η Ευρωασιατική Οικονομική Σύνοδο ενώ επιστρέφει στα κατεχόμενα στις 8 Απριλίου.

ΚΥΠΕ – Ödül Aşık – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/04/2017 18:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: