«Κυρία»… με τα όλα της η Γιουβέντους: Έφυγε αήττητη από το Κάμπ Νόου, προκρίθηκε στα ημιτελικά




Η Γιουβέντους δεν είναι Παρί και μέσα στο «Καμπ Νόου» απέδειξε ότι εφέτος είναι έτοιμη και δομημένη… για την κούπα. Το 3-0 στο Τορίνο αποδείχθηκε υπεραρκετό για τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία έφυγε αήττητη από το «κάστρο» της Μπαρτσελόνα (0-0) και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του Champions League.

Παράλληλα, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πήρε την άτυπη ρεβάνς της ήττας στον τελικό της διοργάνωσης το 2015 (1-3), όταν οι Καταλανοί στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Απροσπέλαστη στην άμυνα και άριστα «διαβασμένη» ήταν η Γιουβέντους σε όλο το 90λεπτο κι από τη στιγμή που διαφύλαξε το μηδέν στα μετόπισθεν δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο στόχο της. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της, αλλά απέναντί της είχε μία ομάδα που ήταν αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο με τους Μέσι και Σουάρες, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Πίεσαν στο δεύτερο μέρος ακόμη περισσότερο και είχαν μία ακόμη κλασική ευκαιρία με τον Μέσι στο 67΄, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Μετά από 15 σερί ευρωπαϊκές νίκες στη Βαρκελόνη η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη «Γιούβε» κι έμεινε εκτός συνέχειας. Για δεύτερη σερί σεζόν, μάλιστα, η πορεία της στη διοργάνωση σταματά στους προημιτελικούς, καθώς πέρυσι είχε αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ινιέστα – Κιελίνι, Κεντίρα

Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (78΄ Μαστσεράνο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (84΄ Λεμίνα), Ντιμπάλα (75΄ Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (88΄ Ασαμόα).

Θέμης Τόγιας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: