Και ο Μοσκοβισί παραδέχεται τις διαφορές με το ΔΝΤ: Απεύχεται τέταρτο πρόγραμμα για Ελλάδα




«Πρέπει να έχουμε συνομιλίες για το χρέος, καθώς και για τη μείωση του χρέους. Αν και υπάρχουν κάποιες εικασίες για το ΔΝΤ θεωρούμε ότι το Ταμείο είναι συνεργάτης με τον οποίο εργαζόμαστε. Υφίστανται διαφορετικές απόψεις μερικές φορές, αυτό δεν είναι άλλωστε μυστικό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοκοβισί, μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics (PIIE) στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Είναι ο δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος παραδέχεται δημόσια τις διαφορές με το Ταμείο.

Ο κ. Μοσκοβισί ζήτησε τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων ώστε να υπάρξει ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 22 Μάιου, για να δρομολογηθεί στη συνέχεια η εκταμίευση της δόσης.

Δήλωσε: «Καταλήξαμε σε μια πολιτική συμφωνία στη Μάλτα. Οι παράμετροι είναι τώρα πολύ σαφείς και πρέπει να τις μεταφράσουμε αυτές σε μια τεχνική συμφωνία».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου. Είπε: «Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα και η Επιτροπή θα ενεργήσει όπως πάντα ως ενεργός παίκτης στη διαπραγμάτευση».

Πρόσθεσε: “Παροτρύνω όλους να μας δώσουν την ικανότητα να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα, ώστε να υπάρξει καταβολή της δόσης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε».

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι απεύχεται ένα τέταρτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα. «Η ελπίδα μου είναι ότι δεν θα έχουμε ένα τέταρτο πρόγραμμα», τόνισε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: