Καδής: Τα μηνύματα του 1955 να δώσουν προοπτικές για την επανενωμένη Κύπρο




Τη βεβαιότητα ότι εάν αντλήσουμε τα μηνύματα από τον αγώνα του ’55 και λειτουργήσουμε με ανάλογο πνεύμα οι προοπτικές θα είναι καλύτερες για τον αγώνα που δίνουμε σήμερα για μια ελεύθερη, επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ύστερα από το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ο κ. Καδής ανέφερε ότι «με μεγάλη συγκίνηση τιμούμε σήμερα την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955».

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει πραγματικά να αντλήσουμε και τα μηνύματα και τα διδάγματα από αυτόν τον αγώνα, ένα αγώνα όπου μικροί και μεγάλοι, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, οι απλοί άνθρωποι, οι ολιγογράμματοι αλλά και οι εγγράμματοι έδωσαν όλο τους το είναι, έβαλαν το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και με ομοψυχία εργάστηκαν με πλήρη αφοσίωση και προσήλωση στις αρχές του αγώνα, εργάστηκαν για πανανθρώπινες αξίες».

Εάν λοιπόν συνέχισε «και εμείς σήμερα που διεξάγουμε τον δικό μας τον αγώνα, αντλήσουμε τα μηνύματα από τον αγώνα του ’55 και λειτουργήσουμε με ανάλογο πνεύμα, είμαι βέβαιος ότι και ο δικός ο αγώνας για να έχουμε μια ελεύθερη, επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα, οι προοπτικές θα είναι σίγουρα καλύτερες».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 01/04/2017 13:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: