Υγειονομικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε εστιατόριο του Προέδρου Τραμπ στη Φλόριντα




Η είδηση μάλλον άφησε στους πλούσιους πελάτες του μια πικρή γεύση: στο εστιατόριο του ιδιωτικού κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα διαπιστώθηκαν 13 υγειονομικές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επιθεώρησης στο Μαρ-α-Λάγκο.

Οι δύο πιο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων διατροφικής ασφάλειας που διαπιστώθηκαν την 26η Ιανουαρίου από τις αρχές της Φλόριντας ήταν, κατά τους επιθεωρητές, ότι προσφερόταν ψάρι σχεδόν ωμό, ενώ βοδινό ήταν στη συντήρηση ψυγείων σε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις προβλεπόμενες.

Δύο εβδομάδες μετά την επιθεώρηση, ο αμερικανός πρόεδρος φιλοξένησε σε αυτό το ιδιωτικό κλαμπ—το κόστος για να γίνει κανείς μέλος στο οποίο ανέρχεται στα 200.000 δολάρια—τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Στην αναφορά τους, την οποία έφερε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η εφημερίδα Miami Herald, οι επιθεωρητές σημείωσαν πως το προσωπικό σέρβιρε στους πελάτες ψάρι ωμό ή μισομαγειρεμένο, χωρίς να έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία για τυχόν παράσιτα.

Υπέδειξαν στο προσωπικό της κουζίνας να μαγειρέψει το ψάρι ή να το πετάξει.

Ανακάλυψαν επίσης τρόφιμα πιθανόν επικίνδυνα για την υγεία, από κόκκινο κρέας ως γαρίδες, πουλερικά, χοτ-ντογκ και χάμπουργκερ, που συντηρούνταν σε θερμοκρασίες πολύ πάνω από το προβλεπόμενο.

Ανάμεσα στις λιγότερο σοβαρές παραβάσεις ήταν ότι δεν υπήρχε πάνω από το νεροχύτη η προβλεπόμενη προειδοποίηση προς το προσωπικό να πλένει τα χέρια του. Ενώ ένας εργαζόμενος στην κουζίνα δεν φορούσε πλαστικό σκούφο καθώς μαγείρευε.

«Αυτές οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου κι όχι κατόπιν καταγγελίας. Διορθώθηκαν επιτόπου και το κατάστημα συμμορφώθηκε αμέσως», ανέφερε ο Στίβεν Λόσον, εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τους υγειονομικούς ελέγχους στο Μαϊάμι.

Η διεύθυνση του Μαρ-α-Λάγκο, όπου ο πρόεδρος Τραμπ έχει περάσει σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα αφότου εξελέγη πρόεδρος τον Νοέμβριο, δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ένα σχόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ υποδέχθηκε τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Μαρ-α-Λάγκο και οι δύο ηγέτες δείπνησαν στο εστιατόριο του κλαμπ.

14/04/2017 04:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μαϊάμι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: