Οι Τούρκοι του Βελγίου ζουν κρυμμένοι από φόβο μήπως απαχθούν, γράφει ο La Libre Belgique




«Οι Τούρκοι του Βελγίου ζουν κρυμμένοι από φόβο μήπως απαχθούν», επιγράφεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Libre Belgique.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν στο Βέλγιο περιπτώσεις Τούρκων πολιτών, υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν, οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα απαγωγής από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και να μεταφερθούν μυστικά στην Τουρκία, όπου σε περίπτωση περαιτέρω ισχυροποίησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής, κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, πέραν από εκστρατείες εκφοβισμού σε βάρος υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν, από τις τουρκικές προξενικές αρχές, όπως στην Αμβέρσα όπου έχουν σημειωθεί παρεμφερή περιστατικά, τώρα φαίνεται ότι η κατάσταση οξύνεται.

Όπως αναφέρει ο Walter Van Steenbrugge, δικηγόρος στη Γάνδη και εκπρόσωπος Τούρκου επιχειρηματία που ζει στο Βέλγιο και φέρεται να κρύβεται, ο ίδιος έχει ενημερώσει τις βελγικές αρχές αλλά «τίποτα δεν έχει γίνει», αν και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εδώ και μήνες «επικηρύξεις» υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Ο ίδιος σημειώνει ότι προτίθεται να απευθυνθεί στο ΕΔΑΔ, αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς οι τουρκικές αρχές έχουν «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία πολέμιων του καθεστώτος, ενώ καταγγέλλει ότι «είναι σαφές πως οι Βέλγοι και Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν τολμούν να κινηθούν» από φόβο μήπως ο Ερντογάν αφήσει να καταρρεύσει η συμφωνία με την ΕΕ για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 06/04/2017 20:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: