Η Νέα Υόρκη αφήνει την εμμονή με το μέλλον και παθιάζεται για το παρελθόν της




Οι Νεοϋορκέζοι έρχονται σε ρήξη με την κουλτούρα της ανανέωσης και την εμμονή τους με το μέλλον και πλέον ζητούν το παλιό, το αυθεντικό καθώς βυθίζονται στη μελέτη της ιστορίας της πόλης, χάρη στα μουσεία, τις εφαρμογές για smartphones και τις τάσεις στην αγορά ακινήτων.

Το μουσείο της πόλης της Νέας Υόρκης, η New York Historical Society και η Brooklyn Historical Society κατέγραψαν όλα, τους τελευταίους μήνες, ρεκόρ επισκεπτών παρά τον άγριο ανταγωνισμό στο νεοϋορκέζικο πολιτιστικό τοπίο.

Το “Μεγάλο Μήλο”, όπως είναι το υποκοριστικό της πόλης, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ μια πόλη τάσεων και καινοτομίας, όπου περαστικοί μπορεί ξαφνικά να σχηματίσουν ουρά 50 μέτρων για να δουν ένα πολύχρωμο bagel και όπου, κάθε χρόνο, ανοίγουν περισσότερα από 100 εστιατόρια, το 80% των οποίων θα κλείσει έπειτα από πέντε χρόνια.

Ωστόσο, εδώ και δέκα χρόνια, “έχουμε γίνει μια πόλη πολύ διαφορετική”, εκτιμά η Λουίζ Μίρερ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της New York Historical Society, του παλαιότερου μουσείου της πόλης. “Πολύς κόσμος άρχισε να λέει: φτάνει, οφείλουμε να παγώσουμε την ιστορία μας και να τη διατηρήσουμε ώστε οι μελλοντικές γενιές να γνωρίζουν τι συνέβη στη γειτονιά αυτή, στο τετράγωνο αυτό”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: