Οι Έλληνες επέλεξαν το Πάσχα αντί της αξιολόγησης ισχυρίστηκε ο Σόιμπλε: Συνεχίζει τον πόλεμο




Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνέχισε την πολεμική του εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι δόθηκε αρχικά η εντύπωση ότι είχε κάπως …ηρεμήσει, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Ο Γερμανός υπουργός ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που καθυστέρησε την αξιολόγηση, με τη δικαιολογία του Ελληνικού Πάσχα, ξεχνώντας ότι και τα περισσότερα μέλη των Αποστολών είχαν εκφράσει την ίδια πρόθεση, να μην εργαστούν στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο κ. Σόιμπλε ενημέρωσε τους Γερμανούς δημοσιογράφους για τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ο ανταποκριτής του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι ο κ. Σόιμπλε τους είπε ότι αμέσως μετά τη συμφωνία του Eurogroup θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι Αποστολές των Θεσμών, αλλά λόγω του Πάσχα αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Ο Γερμανός υπουργός φέρεται να λέει ότι “αυτό ήταν έκπληξη για πολλούς, αλλά όχι για μένα”. Προσθεσε ότι “χωρίς το ΔΝΤ, δεν υπάρχει το νομικό έδαφος για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα. Το ΔΝΤ δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης”, δικαιολόγησε το Ταμείο ο κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε συναντήθηκε στην έδρα του ΔΝΤ με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά και σ’ αυτήν συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του ελληνικού προγράμματος.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ρωτήθηκε για το πλεόνασμα και δήλωσε ότι τα ελληνικά νούμερα απαδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και σημείωσε ότι το Eurogroup έχει αποφασίσει πως εάν το 2018 καταδειχθεί πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επομένων ετών θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: