Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη νέα υπόθεση συνακροάσεων ζητάει ο Μητσοτάκης




Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη νέα υπόθεση συνακροάσεων που προέκυψε μετά την καταγγελία του ΚΚΕ, ζητά με δήλωσή του στα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το νέο κρούσμα συνακροάσεων που κατήγγειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για πολιτικούς ή κοινωνικούς φορείς, είναι απαράδεκτο να επιχειρούνται παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών. Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί αρνητική παράσταση σε σχέση με το επίπεδο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων στη χώρα μας και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και – επιτέλους – να αναλάβει τις ευθύνες της δίνοντας σύντομα ξεκάθαρες και σαφείς εξηγήσεις για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα»

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «από την πλευρά μας, ως Νέα Δημοκρατία, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το μείζον αυτό θέμα. Ήδη στείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) από τον οποίο ζητάμε να λάβει αμέσως και πλήρως κάθε αναγκαίο μέτρο για την εκπλήρωση της συνταγματικής της αποστολής απέναντι στους πολίτες και στο πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας».

08/04/2017 12:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: