Ενίσχυση διμερών σχέσεων και προώθηση σχέσεων Ινδίας-Ε.Ε. οι στόχοι της επίσκεψης του Αναστασιάδη




Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η προώθηση των σχέσεων Ινδίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι από τους βασικούς στόχους της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η επίσκεψη του Προέδρου είναι πολύ σημαντική και αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει, ανάμεσα σε άλλα, το στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών διμερών σχέσεων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Μουμπάι, πρώτο σταθμό της τετραήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Κύπρου στη χώρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η επίσκεψη αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει τρεις στόχους, με πρώτο την επιβεβαίωση των ισχυρών και υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που, ανάμεσα σε άλλα, μεταφράζεται και στη διαχρονική στήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε διάφορα διεθνή βήματα.

Δεύτερον, ανέφερε, εξυπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης και περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών, οικονομικών σχέσεων σε τομείς όπως των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, του τουρισμού.

“Είναι για αυτό το λόγο εξάλλου που η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά από τη Μουμπάι που είναι το χρηματο-οικονομικό κέντρο της Ινδίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν και τα δύο επιχειρηματικά φόρουμ στα οποία προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό Κυπρίων επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

Τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και στόχος της επίσκεψης είναι, σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Ινδίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες βρισκόταν εδώ και η κα Μογκερίνι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για αναθέρμανση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Νέου Δελχί και των Βρυξελλών, κάτι που και η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει. Και μέσα στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της χώρας”, ανέφερε .

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, στο Νέο Δελχί και της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, θα υπογραφεί αριθμός διμερών Συμφωνιών.

Στην Ινδία για πολιτικές και οικονομικές επαφές ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

25/04/2017 12:10 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: