Εμμέσως ο Μοσκοβισί παραδέχεται τις διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ: Διαψεύδει ο Ράις




Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις πληροφορίες για οξύτατες διαφορές μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας, προσπάθησε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην έδρα του ΔΝΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, για τις διαφορές των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ, τις οποίες στο τέλος πληρώνει η Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η όποια προσπάθεια να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου δεν εξυπηρετεί τον σκοπό. Στο τέλος πρέπει να είμαστε μαζί. Πρέπει να αξιολογήσουμε το πρόγραμμα. Διέψευσε ότι υπάρχουν διαφορές, είπε ότι οι Θεσμοί εργάζονται και συνεργάζονται μεταξύ τους.

Τόνισε συγκεκριμένα:

Εργαζόμαστε μαζί για να φτάσουμε στους ίδιους αριθμούς. Οι θεσμοί πρέπει πάντα να βρίσκονται σε συμφωνία. Όταν ο ένας θεσμός προσπαθεί να εναντιωθεί στον άλλο δεν εξυπηρετεί τον στόχο. Γιατί στο τέλος θα είμαστε μαζί, χρειάζεται να εκτιμήσουμε μαζί το πρόγραμμα, χρειάζεται να βρούμε μια κοινή τεχνική συμφωνία (SLA) και αυτ;o είναι το πνεύμα με το οποίο εργαζόμαστε.

Χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο φιλική, εποικοδομητική και θετική. Μίλησε για τις πολιτικές παραμέτρους που έχουν συζητηθεί στη Μάλτα, και οι οποίες -όπως είπε- πρέπει να εφαρμοστούν όταν επιστρέψουν τα κλιμάκια των Θεσμών, και γενικά ευχήθηκε να επιτύχει η αποστολή των ομάδων των δανειστών που αναμένονται την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα.

Είπε συγκεκριμένα:

Έχουμε τις πολιτικές παραμέτρους, τις έχουμε ήδη συζητήσει στη Μάλτα. Τώρα πρέπει να τις εφαρμόσουμε. Η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα και πιστεύω ότι όλοι έχουν πολύ εποικοδομητική διάθεση. Η ιδέα ότι πρέπει να βρεθεί συμφωνία και το γεγονός ότι υπήρξε πολύ σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 δίνει επίσης εγγυήσεις ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή πορεία και ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι το τέλος, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και να κλείσει η αξιολόγηση αλλά έχω την αισιοδοξία της βούλησης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις μας είπε ότι στο εσωτερικό του Ταμείου δεν επικρατεί η διχόνοια, όπως υπονόησε δημοσίευμα της εφημερίδας “New York Times”.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑΣ NEW YORK TIMES ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: