“Εμείς πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα”! Ο Ερντογάν παραληρεί και προκαλεί




Ξεπέρασε και τον εαυτό του, αυτή τη φορά, ο Ερντογάν, εμπλέκοντας την Ελλάδα, στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι του τουρκικού δημοψηφίσματος.

Απαντώντας στον βουλευτή της αντιπολίτευσης Χιουσνού Μποζκούρτ ο οποίος είπε πως αν κερδίσει το “Ναι” στο δημοψήφισμα θα ρίξει στη θάλασσα όσους το υποστήριξαν, ο Ερντογάν δεν δίστασε να συνδέσει τη φράση αυτή με τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τον Χιουσνού Μποζκούρτ: «Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ»…

Και συνέχισε: «Βρε ανάγωγε, ο τουρκικός λαός είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει “δεν το βρίσκω σωστό”. Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως από το κόμμα αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: