Εκτός τόπου και χρόνου οι παράγραφοι για Κυπριακό στην έκθεση Πίρι, λέει η Θεοχάρους




«Εκτός τόπου και χρόνου είναι οι παράγραφοι που αφορούν στο Κυπριακό στην έκθεση για την αξιολόγηση της τουρκικής ενταξιακής διαδικασίας, με εισηγήτρια την Ολλανδή Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Κάτι Πίρι».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει:
«Για το ελλιπές και ανακριβές περιεχόμενο της έκθεσης ως προς το Κυπριακό, το οποίο απέχει πολύ από την πραγματικότητα, δεν ευθύνεται αποκλειστικά η συνάδελφος αλλά η Κυβέρνηση, η οποία την ενημέρωσε στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Κύπρο, και ειδικότερα ο Κύπριος Επίτροπος, ο Υπουργός Εξωτερικών Ι. Κασουλίδης και όσοι άλλοι την συναντούν και την ενημερώνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άμοιρος ευθυνών ο κ. Έιντε και ο κ. Ακιντζί, αλλά αυτοί τη δουλειά τους κάνουν».

Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους «η έκθεση τηρεί ίσες αποστάσεις και εμπλέκει τη λύση της διζωνική δικοινοτικής ομοσπονδίας με τις αρχές της ΕΕ, που όπως έχει αποδειχθεί είναι έννοιες ασύμβατες. Επίσης, η έκθεση εκθειάζει την ανταλλαγή χαρτών και τη Διεθνή Διάσκεψη ως μεγάλες επιτυχίες, χωρίς να σημειώνει ότι απέτυχαν και οι συνομιλίες και η διάσκεψη και χωρίς να καταλογίζει ευθύνες στους υπαίτιους, δηλαδή στην Τουρκία».

«Ταυτοχρόνως», τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, «στην έκθεση δεν υπάρχει καμιά αναφορά για την άμεση και πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων ούτε και για τις παραβάσεις από τουρκικά πολεμικά πλοία και από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντός της Κυπριακής ΑΟΖ».
Ακόμη, όπως παρατηρεί η κ. Θεοχάρους, ουδεμία νύξη υπάρχει για την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου.

«Με βάση αυτό το προσχέδιο θα είναι δύσκολη η προσπάθεια βελτίωσης και αποκατάστασης της αλήθειας. Την ευθύνη βεβαίως φέρουν όλοι όσοι ενημέρωναν την κ. Πίρι δημιουργώντας ψευδείς παραστάσεις για την πορεία λύσης του Κυπριακού, με πρώτο τον Υπουργό Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη και τον κ. Έιντε. Αλλά και όσοι υπονόμευαν τις προσπάθειες Κυπρίων Ευρωβουλευτών να θέτουν τα πράγματα στην ορθή βάση», καταλήγει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/04/2017 16:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: