Εύχεται οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στο καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο κοινοτήτων, ο Αναστασιάδης




Ευχή ότι θα επικεντρωθούν στο καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο κοινοτήτων όταν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες στις 11 Απριλίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση “γιατί επιτέλους επαναρχίζει ο διάλογος με την ευχή ότι θα επικεντρωθούμε σε προτάσεις που δεν απομακρύνονται από το κοινοτικό κεκτημένο αλλά ιδιαίτερα θα επικεντρώνονται στο καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο κοινοτήτων”.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ανέμενε ότι θα άλλαζε άποψη ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είχαν γίνει κάποιες διαβουλεύσεις και πρόσθεσε, εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι “ο κ. Ακιντζί έχει πειστεί μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ”.

Σε ερώτηση αν πλέον δεν υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις όπως το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι αυτό δεν είναι θέμα της κυβέρνησης αλλά είναι ένα θέμα της Βουλής. Επομένως, πρόσθεσε, δεν τίθεται θέμα όρων.

Ο Πρόεδρος προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά την άφιξή του στην εκδήλωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για απονομή της ανωτάτης διάκρισης Αριστείας, Αξίας και Τιμής στον Επίτιμο Καθηγητή Ουράνιο Ιωαννίδη.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης ΣάββαΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/04/2017 19:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: