Έδιωξε άλλους 3.974 δημοσίους υπαλλήλους ο Ταγίπ: Απαγορεύει τηλεοπτικές γνωριμίες ζευγαριών




Οι τουρκικές αρχές εξεδίωξαν σχεδόν 4.000 λειτουργούς από τις δημόσιες υπηρεσίες, τον στρατό και τη χωροφυλακή, σύμφωνα με έκτακτο διάταγμα που δημοσιεύει σήμερα η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε ένα νέο κύμα εκκαθαρίσεων που έχει σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Μεταξύ αυτών που εκδιώχθηκαν, 1.127 είναι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων δεσμοφυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων, 484 ακαδημαϊκοί και 201 υπάλληλοι του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το διάταγμα που κατονομάζει όλους τους δημοσίους λειτουργούς τους οποίους αφορά το μέτρο.

Περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν ήδη παυθεί από θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 40.000 έχουν συλληφθεί, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η Άγκυρα απαγορεύει τις τηλεοπτικές εκπομπές με γνωριμίες ζευγαριών

Η συντηρητική τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις πολύ δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν γνωριμίες ζευγαριών, σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, αναφέρει διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

“Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, αυτό το είδος των εκπομπών στις οποίες οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους για να βρουν ερωτικό σύντροφο… δεν μπορούν να επιτρέπονται”, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό.

29/04/2017 20:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: