Χιλιάδες πιστοί στην περιφορά των Επιταφίων σε όλη την Ελλάδα: Θρησκευτική κατάνυξη και ελπίδα…




Χιλιάδες πιστοί, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, ακολούθησαν με θρησκευτική κατάνυξη το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής τους Επιταφίους. Ήταν και μία απάντηση στις άστοχες και ασεβείς αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Ορθοδοξίας.

Στην Αθήνα ήταν εντυπωσιακοί οι επιτάφιοι της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαδιάρη.

Ο Θρήνος για τον Ιησού Χριστό ήταν θρήνος και για την Ελλάδα που ανεβαίνει για έβδομο έτος τον δικό της Γολγοθά. Η συνεχιζόμενη κρίση έχει οδηγήσει το λαό στην φτώχεια και την απόγνωση. Αλλά η ελπίδα δεν χάθηκε ακόμα…

Κόσμος ακολουθεί την περιφορά τού Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, Μεγ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Κόσμος ακολουθεί την περιφορά τού Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε απόψε την ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Την περιφορά του Επιταφίου ακολούθησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Το Σάββατο το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Η. Κάνιστρα
Καλαμάτα, Greece

Κόσμος ακολουθεί την περιφορά τού Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, στη Διονυσίου Αρεοπαγείτου, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Κόσμος ακολουθεί την περιφορά τού Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, στη Διονυσίου Αρεοπαγείτου, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Ευκαιρία για μία μικρή απόδραση αυτές τις ημέρες για τους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται εκτός των τειχών, σε ιδιαίτερες πατρίδες ή τουριστικά θέρετρα. Πάσχα με τις οικογένειές τους, μακριά από τις υποχρεώσεις.

Τσίπρας: Στην Κέρκυρα
Το φημισμένο Κερκυραϊκό Πάσχα θα ζήσει από κοντά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που θα παραμείνει στο νησί μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Μητσοτάκης: Τήνος
Αναχώρησε το πρωί με το πλοίο της γραμμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του για την Τήνο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί σπίτι στο νησί κοντά στην Καρδιανή, που αύριο τον περιμένουν στην τοπική εκκλησία για την Ανάσταση.

Γεννηματά: Στη Ρόδο
Στη Ρόδο θα βρεθεί αυτές τις ημέρες η Φώφη Γεννηματά με την οικογένειά της, ενώ θα κάνει και μία επίσκεψη στη Σύμη, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Για την Δευτέρα του Πάσχα έχει προγραμματιστεί και πολιτική εκδήλωση με ομιλία της στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου.

Θεοδωράκης: Στα Χανιά
Την πατρίδα του τα Χανιά επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με αφορμή την ημέρα στελενει το προσωπικό του μήνυμα μέσω διαδικτύου.

Κουτσούμπας: Στη Λιβαδειά
Στη Λιβαδειά θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Λεβέντης: Στην Αθήνα
Στην Αθήνα θα παραμείνει για τις ημέρες του Πάσχα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Κόσμος ακολουθεί την περιφορά τού Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, καθώς προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα μπροστά από την Πύλη του Αδριανού, Μεγ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Κόσμος ακολουθεί την περιφορά τού Επιταφίου της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, καθώς προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα μπροστά από την Πύλη του Αδριανού, Μεγ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: