Χαμός στο Βέλγιο: Ψήφισε στον ΟΗΕ υπέρ της Σαουδικής Αραβίας για…δικαιώματα γυναικών!

File photo: Εκτός νόμου η μπούρκα στους περισσότερους δημόσιους χώρους της Ολλανδίας.

Μουσουλμάνα γυναίκα με μπούρκα στη Γαλλία. File Photo. EPA/FRANCK DUBRA
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα της υπερψήφισης από το Βέλγιο της υποψηφιότητας της Σαουδικής Αραβίας για την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα γυναικεία δικαιώματα, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Michel, επισημαίνει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο η De Morgen.

Η εφημερίδα σχολιάζει με επικριτικό τρόπο το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Michel όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών Reynders επιχειρούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά. Στο κύριο άρθρο της μάλιστα, η εφημερίδα κάνει λόγο για «γκάφα» της βελγικής κυβέρνησης και χαρακτηρίζει «αποθέωση του κυνισμού» μια χώρα σαν τη Σαουδική Αραβία να έχει λόγο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της η De Standaard θεωρεί στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο ότι η υπόθεση αυτή με τη Σαουδική Αραβία «καίει» τον Reynders στο βαθμό που αποδεικνύεται ότι είχε δώσει τελικά το πράσινο φως για την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς της.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς Michel και Reynders «προφάσεις εν αμαρτίαις», καθώς, όπως παρατηρεί, φέρουν και οι δύο ακέραιη την ευθύνη στο βαθμό που οι Βέλγοι διπλωμάτες, που έλαβαν την «επονείδιστη» αυτή απόφαση δεν αυτοσχεδίασαν, αλλά απλά κλήθηκαν να εφαρμόσουν την επίσημη πολιτική.

Για πυρά που δέχεται ο Reynders για το λεγόμενο “Saoedi-gate”, από τα οποία δεν μένει αλώβητος ούτε ο πρωθυπουργός Michel παρά το ‘mea culpa’ του, κάνει τέλος λόγο η De Tijd στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 28/04/2017 16:05

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal