Άρον-άρον στις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης, ενώ η Λαγκάρντ προειδοποιεί Βερολίνο και Αθήνα




Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε εκτάκτως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους δανειστές. Μαζί του πάνε στην βελγική πρωτεύουσα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργείς Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Την ίδια στιγμή, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε δημόσια ότι δεν συμφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε για το θέμα του ελληνικού χρέους και κάνοντας εμμέσως αναφορές στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις είπε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό για να βελτιωθεί περαιτέρω η παραγωγικότητα της οικονομίας της.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες για να συναντήσει Ευρωπαίους αξιωματούχους και εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να αρθούν τα «αγκάθια» που εμποδίζουν το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο κ. Τσακαλώτος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πια για την αξιολόγηση.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι πηγές υπογράμμισαν ότι «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα». Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως σύντομα και μετά την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών είναι να βρεθεί μια «χρυσή τομή» και να υπάρξει λύση εγκαίρως, ώστε να μην χαθεί και η ημερομηνία του το Eurogroup της Παρασκευής 7 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: