Απάντηση Μέι στη Μέρκελ με αιχμές κατά της εγχώριας αντιπολίτευσης




Ως πιο αυστηρή από τον συνηθισμένο τόνο λόγω των επικείμενων εκλογών χαρακτηρίζουν οι Βρετανοί σχολιαστές την αντίδραση της Τερέζα Μέι στις δηλώσεις Μέρκελ περί «ψευδαισθήσεων» του Λονδίνου ενόψει Brexit.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Λιντς η Βρετανίδα Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου είπε ότι αποδεικνύει «πόσο σκληρές θα είναι κάποιες στιγμές αυτές οι διαπραγματεύσεις».

Επικρίνοντας τους εγχώριους πολιτικούς της αντιπάλους η Τερέζα Μέι συνέχισε: «Παρόλα αυτά οι αντίπαλοί μας ήδη επιδιώκουν να διαταράξουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, την ώρα που οι 27 άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται για να μας εναντιωθούν.

«Η προσέγγιση αυτή μπορεί να σημαίνει ένα πράγμα, αβεβαιότητα και αστάθεια που θα φέρουν σοβαρό κίνδυνο για την αναπτυσσόμενη οικονομία μας με υψηλότερους φόρους, λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη σπατάλη και περισσότερο χρέος.

«Άρα χρειαζόμαστε την ισχυρότερη δυνατή θέση (στις διαπραγματεύσεις), την ισχυρότερη δυνατή εντολή και την ισχυρότερη δυνατή ηγεσία καθώς οδεύουμε προς αυτές τις συνομιλίες».

28/04/2017 12:27 / ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: