Ανυποχώρητο το ΔΝΤ: Εφικτή μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Θεσμών, λέει τώρα ο Μοσκοβισί




“Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι εφικτή εάν όλα τα μέρη δείξουν καλή θέληση”, αναφέρει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Πιέρ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Μοσκοβισί προσθέτει επίσης ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πιέσει γι΄ αυτό, στο Eurogroup στη Βαλέτα”.

Όμως, φαίνεται να λογαριάζει χωρίς τον …ξενοδόχο, που είναι το ΔΝΤ. Οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα είναι ανυποχώρητοι και μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (6 το απόγευμα ώρα Ουάσιγκτον) δεν έχουν πρόθεση να αλλάξουν στάση και έχουν οχυρωθεί πίσω από το Καταστατικό του ΔΝΤ, αλλά και στους δύο πυλώνες όπως τους έχει περιγράψει η κ. Κριστίν Λαγκάρντ: Μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι όπως έγραψε η ιστοσελίδα μας, αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: