Ανοικτά ακόμη κάποια θέματα πολιτικής, λέει το ΔΝΤ: Συνεχίζει να απαιτεί βιωσιμότητα χρέους




Θετικές είναι πλέον οι προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν «επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου ΔΝΤ Τζέρι Ράις σε ανακοίνωσή του, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη θέματα πολιτικής που παραμένουν ανοικτά. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα ότι υπάρχουν θετιικές προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί των ανοικτών θεμάτων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα».

«Μία τέτοια συμφωνία, στις πολιτικές θα πρέπει να συμπληρωθεί με διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλιστούν επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική η οποία θα αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους, πριν το πρόγραμμα τεθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ Η ΒΑΣΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ… ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: