28 μέλη κουρδικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν σε επιδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία




Ο απολογισμός από τους χθεσινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία έφτασε τους 28 νεκρούς, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός των τουρκικών αεροπορικών βομβαρδισμών (χθες Τρίτη) εναντίον του αρχηγείου της YPG ανέρχεται σε 28 νεκρούς, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και δύο μέλη ενός κέντρου Τύπου», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μια γυναίκα διοικητής των κουρδικών μονάδων άμυνας είναι μεταξύ των θυμάτων, επεσήμανε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Η επίθεση αυτή τη Συρία είναι μια από τις πιο φονικές που έχει διεξάγει στη χώρα η Τουρκία.

«Βρισκόμαστε σε μια ανηλεή μάχη εναντίον του PKK», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, που θεωρεί τη YPG σύμμαχο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Η κυβέρνηση «θα λάβει μέτρα για να εξαλείψει αυτή την απειλή, είτε προέρχεται από μία χώρα είτε από μια άλλη», πρόσθεσε.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του PKK και των συμμάχων του στο Ιράκ, όμως από τους βομβαρδισμούς αυτούς σκοτώθηκαν από λάθος έξι μέλη των ιρακινών κουρδικών δυνάμεων (πεσμεργκά).

26/04/2017 10:18

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: