Βούτσης: Ο κύκλος των υφεσιακών καταστάσεων και των μέτρων λιτότητας κλείνει




Υπάρχει απόλυτη σύμπτωση στις προγραμματικές δηλώσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, είπε ο πρόεδρος της Βουλής για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

«Οι όποιοι κόμποι υπάρχουν, είτε δια υποχωρήσεων, σιωπών και τις περισσότερες φορές δια συννενόησης, επιλύονται και έχει αποδώσει θετικό πρόσημο. Είναι μια συνεργασία τετραετίας» είπε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98.9.

Αναφορικά με τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Νίκος Φίλης, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως οι απόψεις εκφράζονται στα κομματικά όργανα και δεν πρέπει να δίνουν την αίσθηση υπονόμευσης της κυβέρνησης αν και, όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από την πλευρά του πρώην υπουργού. Συμπλήρωσε δε πως και «ο κ. Καμμένος δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Για την Τουρκία ανέφερε πως υπάρχει σύμπνοια μεταξύ κυβέρνησης και πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Εκτίμησε πάντως «ότι δεν θα υπάρξει ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε προβοκάτσια» λόγω της έντασης που υπάρχει.

Για τη διαπραγμάτευση υποστήριξε πως «ο κύκλος των υφεσιακών καταστάσεων και των μέτρων λιτότητας κλείνει και η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από τη δεύτερη αξιολόγηση» και αναφέρθηκε στην απόφαση για τη χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα, στο Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης, στην παροχή του βοηθήματος στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα. Σημείωσε πάντως ότι «παράλληλα σημεία για τη μεσοπρόθεση ανακούφιση και ενός κοινωνικού προγράμματος έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται».

Αχνοφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μια καινούργια αισιοδοξία και ελπίδα για ανάπτυξη. ‘Ολο το πολιτικό σύστημα ελπίζω, με τη νέα πραγματικότητα, να συγκλίνει, επισήμανε ο κ. Βούτσης. Δεν απέκλεισε, εφόσον πάει καλά το πρόγραμμα, να δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα εκ νέου παροχές και τα Χριστούγεννα του 2017, σημειώνοντας πως θα προέρχονται από τις θυσίες των πολιτών.

03/03/2017 11:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: