Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους αλλά με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εσωτερικά

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους στις Βρυξέλλες. Διαπραγματεύεται εσωτερικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ και ταυτοχρόνως παραποιεί την πραγματικότητα και δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «η χώρα υποβαθμίζεται, η χώρα ηττάται. Κάθε ημέρα που περνά, τα πράγματα γίνονται χειρότερα και αποδυναμωνόμαστε μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που είναι ακόμη ρευστοί και αδιαμόρφωτοι».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Αν δεν παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εάν τεθεί ξανά σε αμφισβήτηση αυτό, φυσικά δεν θα είναι στην πρώτη ταχύτητα, θα βρεθεί λόγω περιδίνησης, όχι έξω από την ευρωζώνη, έξω από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συνολικά. Άρα, ο στόχος της παραμονής στην πρώτη ταχύτητα, δεν είναι ρητορικός, ούτε βολονταριστικός, είναι διαβολεμένα πρακτικός, επείγων, συγκεκριμένος και εθνικός, και αυτό έχουμε να κάνουμε».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λυθεί το παιχνίδι της νομιμοποίησης, δηλαδή αυτή η συνεχής μετάθεση και αντιμετάθεση ευθυνών για οτιδήποτε έχει πολιτικό κόστος μεταξύ εθνικής κυβέρνησης, εθνικού πολιτικού συστήματος και ευρωπαϊκού κατεστημένου. Αυτό είναι ένα συνεκτικό σχέδιο που βγάζει νόημα για την Ελλάδα, βγάζει νόημα για κάθε ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κρίσιμα θέματα θα τα προσεγγίσουμε με μία πολιτική ευθύτητα και ειλικρίνεια, χωρίς την αυταρέσκεια ενός λόγου που είναι απλά διεκπεραιωτικός».

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε ως φενάκη την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να περιμένει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, για να λύσει τα προβλήματα που γενιούνται «μέσα σε όλο αυτό το τοπίο το οποίο είναι ρευστό και δύσκολο, με ειδικούς καταναγκασμούς γιατί είναι δανειζόμενη, γιατί παρακαλά να δει τι θα γίνει με την αξιολόγηση, με ένα τέταρτο δάνειο, με τη διασφαλισμένη επάνοδό της στις αγορές υπό όρους και προϋποθέσεις, με τις πρόσφατες παραμετρικές αλλαγές του χρέους, με τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες, τις διαρθρωτικές αλλαγές».

27/03/2017 23:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal