Το παιγνίδι με τον κατοχικό ηγέτη, η επανέναρξη των συνομιλιών, η άτακτη οπισθοχώρηση




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τι γύρευε, λοιπόν, η αλεπού στο παζάρι; Και στην περίπτωση μας η αλεπού είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και το παζάρι είναι η «αυλή» του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Νεοφύτου έχει μία τάση να απλοποιεί και τα πιο περίπλοκα πράγματα και την ίδια στιγμή είναι και σουπιά και χέλι. Όμως, το εθνικό θέμα της Κύπρου χρειάζεται καθαρότητα στους χειρισμούς και δεν πρέπει ούτε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ούτε οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός, να το αντιμετωπίζουν όπως, ας πούμε, περιπαίζουν τους οπαδούς τους.

Πήγε, λοιπόν, να συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη και δημιούργησε μία κατάσταση όπου έπρεπε οι λεγάμενοι του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του αντίστοιχου τουρκοκυπριακού, να κινητοποιηθούν για να είναι η «κάλυψη» του κ. Νεοφύτου. Με λίγα λόγια, μασκαραλίκια δηλαδή. Διότι όλα έγιναν «επί τούτου», όπως συχνά-πυκνά λέει ο ίδιος. Συνεννοήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μίλησε με τους δεξιο-αριστερούς συμμάχους του (στο Κυπριακό), τα συμφώνησε και με τον Νορβηγό Άιντα, και όλα έγιναν για να μεταφέρει στον κ. Ακιντζί μία πρόταση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες κατέρρευσαν με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: