Το επιβλητικό φρούριο Φραγκοκάστελλο αποκαθιστά ο Δήμος Σφακίων

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην ανάδειξη του ιστορικού φρουρίου στο Φραγκοκάστελο Σφακίων προχωρά ο δήμος, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων την Περιφέρεια και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη αποκατάστασης των φθορών του κάστρου και αξιοποίησης των εσωτερικών χώρων του.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το φρούριο είναι του 14ου αιώνα και διατηρείται σε καλή κατάσταση, ωστόσο είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, τόνισε, από την πλευρά του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής.Το έργο αποκατάστασης θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η μελέτη στηρίζεται σε ερευνητικό έργο που εκπόνησε το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Νίκο Σκουτέλη, το ερευνητικό έργο ήταν διάρκειας δύο ετών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του ετοιμόρροπου ιερού ναού Αγίων Αποστόλων που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ενώ θα υπογραφεί και προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Εφορίας Αρχαιολογίας για την αποκατάσταση του φρουρίου της Χώρας Σφακίων και της διαμόρφωσης του αλσύλλιου της περιοχής.

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal