Το άγαλμα του μικρού κοριτσιού της Γουόλ Στριτ θα κοσμεί το Bowling Green Park έως το 2018




Το άγαλμα του ατρόμητου μικρού κοριτσιού απέναντι από τον ταύρο της Γουόλ Στριτ στο Bowling Green Park, κοντά στη Γουόλ Στριτ, στο Μανχάταν, θα παραμείνει στη θέση του έως τον Μάρτιο του 2018, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, για τον οποίο το έργο “απηχεί την εποχή μας”.

Το “Fearless Girl”, όπως ονομάζεται το ορειχάλκινο γλυπτό ύψους 127 εκατοστών, τοποθετήθηκε στις 7 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη με τη σύμφωνη γνώμη της δημαρχίας από την εταιρία διαχείρισης μετοχών State Street Global Advisors. Ο χρηματοπιστωτικός όμιλος σηματοδοτούσε έτσι την έναρξη μιας εκστρατείας για την παρότρυνση των εταιριών στις οποίες επενδύει να αυξήσουν τον αριθμό των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια.

Η εικόνα του μικρού κοριτσιού έκανε ταχύτατα τον γύρο του κόσμου. Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία για να το αναγάγουν σε σύμβολο των δικαιωμάτων των γυναικών απέναντι στη διακυβέρνηση Τραμπ, που κατηγορείται ότι θέλει να τα περιορίσει.

Το άγαλμα εγκαταστάθηκε αρχικά για μια εβδομάδα, αλλά η παρουσία του στο σημείο παρατάθηκε έως τις 2 Απριλίου και στη συνέχεια έως την επόμενη παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών, την 8η Μαρτίου του 2018.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: