Θρίαμβος του Βαζαίου στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα κολύμβησης των Ην. Πολιτειών




Ιδανικά ξεκίνησε ο Ανδρέας Βαζαίος την παρθενική παρουσία του στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα κολύμβησης των ΗΠΑ. Στην πρεμιέρα των αγώνων, που διεξάγονται στην Ινδιανάπολη, ο Έλληνας πρωταθλητής βοήθησε την ομάδα του Νορθ Καρολάινα Στέιτ να πάρει μία θριαμβευτική νίκη στις 4Χ200 γιάρδες ελεύθερο, αφήνοντας δύο δευτερόλεπτα πίσω του το Τέξας, που ήταν το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος.

Ο Βαζαίος κολύμπησε δεύτερος στην τετράδα, μετά τον («χρυσό» Ολυμπιονίκη του Ρίο στα 4Χ100μ. ελεύθερο) Ράιαν Χελντ, ενώ ακολούθησαν ο Τζάστιν Ρες και ο Δανός Σόρεν Νταλ. Ο συνολικός χρόνος του Νορθ Καρολάινα Στέιτ ήταν 6:06.53, που είναι απόλυτο ρεκόρ για το NCAA και γενικά για αγώνες στις ΗΠΑ, ενώ το Τέξας, που τερμάτισε δεύτερο σε 6:08.61, σημείωσε εθνικό ρεκόρ ΗΠΑ (η επίδοση του NCS δεν λογίζεται ως εθνικό ρεκόρ, αφού μετείχαν δύο μη Αμερικανοί αθλητές).

Ο Βαζαίος αναμένεται να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο και στις 200 γιάρδες μικτή ατομική, αγώνισμα που διεξάγεται τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ θα «πέσει» επίσης στις 100 γιάρδες ύπτιο, στις 200 γιάρδες πεταλούδα και τουλάχιστον σε ακόμη ένα ομαδικό αγώνισμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: