Θράσος Τουρκές από τα κατεχόμενα: “Η Τουρκία υποστηρίζει λύση με βάση δικοινοτική ισότητα”, λέει




Η Τουρκία υποστηρίζει 100% μια λύση που θα βασίζεται στην δικοινοτική ισότητα δήλωσε στα κατεχόμενα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές λέγοντας ότι οι Τ/κ είναι για την Τουρκία η πρώτη προτεραιότητα και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να σταθούν στα πόδια τους και να καλυτερεύσει η οικονομική τους ζωή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τουρκές μιλούσε σε συνάντησή του με Τ/κ δημοσιογράφους, στο πλαίσιο πρωινού σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, στους οποίους είπε “δυστυχώς όσα γράφετε δεν είναι σωστά” και διερωτήθηκε εάν οι λάθος ειδήσεις που γράφονται στην Κύπρο είναι περισσότερες από 50%.

“Το ότι ο Ε/κ παπάς (σσ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος) είπε στα τούρκικα `δεν έχει λύση`, η ερώτηση της ε/κ πλευράς από που θα προέλθει το νερό που θα χρησιμοποιούνταν στην φωτιά (σσ στην πυρκαγιά στο Τρόοδος πέρυσι), η αντίθεση της εκκλησίας να πάρει (η ε/κ πλευρά) ηλεκτρισμό από την τ/κ πλευρά, το ότι ο Ε/κ ηγέτης χτύπησε την πόρτα φεύγοντας, δεν είχαν αρκετή κάλυψη στον τ/κ Τύπο. Σε αντίθεση με αυτό, προβλήθηκε ότι η κυβέρνηση στην Τουρκία έκανε πράγματα, τα οποία δεν έκανε”,παραπονέθηκε .

Ο Τουρκές είπε επίσης ότι ένας από τους λόγους που κάποιοι μετανάστευσαν στο Λονδίνο ήταν η “απομόνωση” και οι “άδικοι περιορισμοί μετά το 1974”, αλλά μέσα τους ακόμα καίει η φωτιά της πατρίδας και στην Κύπρο έχουν περιουσία.

Σημείωσε ότι αύριο έρχεται στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ για να ενημερώσει και να ζητήσει στήριξη για το δημοψήφισμα στην Τουρκία στις 16 Απριλίου.

Αναφερόμενος στην στήριξη της Τουρκίας προς τους Τ/κ, ο Τουγρούλ Τουρκές είπε ότι το “γραφείο οικονομικής και κοινωνικής συνεργασίας” στηρίζει τα έργα στο ψευδοκράτος και χρησιμοποιείται ώστε να υπάρχει ισορροπία στον (“κρατικό”) προϋπολογισμό και κάποτε που συμβαίνουν κάποιες αναποδιές, αυτό δεν πηγάζει από κακή πρόθεση.

Αναφερόμενος σε προβλήματα που υπάρχουν κάποτε στην μεταφορά χρημάτων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ειρωνικά ότι το να κάνει κάποιος σχόλιο γι` αυτό είναι τέχνη “και τα τ/κ ΜΜΕ αυτή την τέχνη την ξέρουν πολύ καλά”.

Ο κ. Τουρκές υπενθύμισε ότι και στα κατεχόμενα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, διοργανώθηκε συγκέντρωση υποστήριξης με τη συμμετοχή 48 ΜΚΟ, προσθέτοντας ότι εάν οι συνταγματικές αλλαγές δεν ενδιαφέρουν άμεσα τους Τ/κ, υπάρχει μεγάλος αριθμός Τούρκων υπηκόων που ζει εδώ.

Για το Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία στηρίζει 100% μια λύση ομοσπονδιακού κράτους στο νησί που θα δημιουργηθεί από δύο ίσες κοινότητες και είναι άδικο να κατηγορείται η Τουρκική Δημοκρατία για αδιαλλαξία. “Δεν είμαστε εμείς που χτυπήσαμε την πόρτα φεύγοντας. Αυτά που εμείς δεν κάναμε, τα γράφετε σαν να τα κάναμε. Η ε/κ πλευρά, ακόμα και στην πυρκαγιά (σσ του Τροόδους) δημιούργησε πρόβλημα για το νερό, σε αυτά δεν στέκεστε…Κόπηκε το ρεύμα, η εκκλησία απέρριψε να πάρουν ρεύμα από τον βορρά. Για τον Θεό, δείτε τα και αυτά”, σημείωσε ο κ. Τουρκές.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/03/2017 17:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: