Τελικά, δεν ήταν ο Πολ Τόμσεν ο στόχος της επίθεσης εναντίον των γραφείων του ΔΝΤ στο Παρίσι




Δεν ήταν ο Πολ Τόμσεν ο στόχος της επιστολής-βόμβας, που εξερράγη στο Παρίσι, αλλά ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η βόμβα προοριζόταν για τον κ. Φρανκς, έναν βετεράνο εργαζόμενο του Ταμείου. Ο Φρανκς εδώ και 24 χρόνια εργάζεται για τον Οργανισμό και τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε την διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Γραφείου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ αναφέρεται ότι, κατά καιρούς, ο Φρανκς είχε αναλάβει διάφορες αποστολές ως εργαζόμενος για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

«Είμαστε πάντα στο στόχαστρο. Εδώ, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά βρίσκεται στη Γαλλία, είναι η Γαλλία (…) Μας αφορά άμεσα», δήλωσε στο περιθώριο μιας επίσκεψης η κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσα ότι πρέπει να παραταθεί έως τις 15 Ιουλίου», υπενθύμισε.

Από την έκρηξη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος, η οποία ήταν εκείνη που πήγε να ανοίξει το δέμα. Μάλιστα, από την έκρηξη επηρεάστηκε και η ακοή της, ωστόσο η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Πάντως δεν ήταν η ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Τόσμεν.

Καθώς φαίνεται, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το πακέτο-βόμβα που έφτασε χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ως γνωστόν, την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία και φέρονται μάλιστα να έστειλαν και δύο φωτογραφίες του πακέτου, με σκοπό να διερευνήσουν εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο χτύπημα στα γραφεία του ΔΝΤ και στο πακέτο-βόμβα που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: