Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η χιονοθύελλα “Στέλλα” στις BA ΗΠΑ

Σοβαρά προβλήματα από τη χιονοθύελλα Στέλλα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. EPA/PETER FOLEY
Οι βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται σήμερα από έντονες χιονοπτώσεις και χαλάζι και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας η οποία ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα είναι τόσο σφοδρή όσο προέβλεπαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.

Έπειτα από έναν σχετικά ήπιο χειμώνα, η χιονοθύελλα “Στέλλα” έπληξε πολλές Πολιτείες γύρω στις 2 τα ξημερώματα (09.00 ώρα Ελλάδας). Νωρίς το πρωί, περίπου 15 εκατοστά χιόνι, που συνοδευόταν από χαλάζι και ισχυρές ριπές ανέμου, είχαν καλύψει το Μανχάταν, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πάντως αναθεώρησε προς τα κάτω την ποσότητα του χιονιού που αναμένεται να πέσει στη Νέα Υόρκη. Την Δευτέρα ανέμεναν χιόνια ύψους έως και 60 εκατοστών, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το ύψος του χιονιού δεν θα ξεπεράσει τα 20 εκατοστά. Για τον λόγο αυτό οι αρχές ήραν και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είχε κηρυχθεί η πόλη για 24 ώρες. Σε ορισμένες συνοικίες της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπως στο Μπρούκλιν, αντί για χιόνι έριχνε χιονόνερο και η θερμοκρασία πλησίαζε τους μηδέν βαθμούς.

Πάντως, όλα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, οι εργαζόμενοι που δεν ήταν απολύτως αναγκαίοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και οι πύλες παρέμειναν κλειστές στα δικαστήρια και σε ορισμένα μουσεία. Κλειστή παρέμεινε επίσης η έδρα του ΟΗΕ όπου επρόκειτο να φιλοξενηθεί ένα συνέδριο για τις γυναίκες.

Η πόλη σήμερα υπολειτουργούσε. Στους δρόμους κυκλοφορούσαν αρκετά λεωφορεία, αλλά, όπως και οι συρμοί του μετρό, ήταν μισογεμάτα ενώ μπροστά από τα καταστήματα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καθάριζαν τα πεζοδρόμια από τα χιόνια. Οι αεροπορικές συγκοινωνίες όμως παρέλυσαν. Ακυρώθηκε σχεδόν το 75% των πτήσεων από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι, Νιούαρκ και Λαγκουάρντια.

Η “Στέλλα” προκάλεσε προβλήματα, μικρότερης έντασης, και στα αεροδρόμια της Ουάσινγκτον, της Φιλαδέλφειας, της Βοστόνης και του Σικάγο.

14/03/2017 17:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Νέα Υόρκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal