Σειρά συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος και Αίγυπτος




Σειρά συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας υπεγράφησαν την Παρασκευή, στο Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα υπεγράφησαν το Πρωτόκολλο της 2ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου – Αιγύπτου, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα εργασίας, μία συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για ενίσχυση των διμερών επενδυτικών σχέσεων και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών.

Σε δηλώσεις στην τελετή υπογραφής των συμφωνιών, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και η Αιγύπτια Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, Σαχάρ Νασρ, επανέλαβαν ότι Κύπρος και Αίγυπτος είναι στρατηγικοί εταίροι, τονίζοντας ότι οι συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα ενισχύουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Από πλευράς του ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, τόνισε ότι η συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να διαχειριστούν και να προστατεύσουν κατά τρόπο πολύ καλύτερο την πολιτιστική κληρονομιά τους.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/03/2017 13:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: