Σιωπηρή διαμαρτυρία από χήρες πεσόντων ΕΔ, Σωμάτων Ασφαλείας έξω από το Εργασίας

Σύζυγοι και χήρες, πεσόντων στο καθήκον στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις έως σήμερα υπεκφυγές του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας, για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου, προς συνάντηση, Αθήνα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, έξω από το υπουργείο Εργασίας, χήρες πεσόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να άρει το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας καταργώντας το σχετικό άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Οι συγκεντρωμένες έχουν αναρτήσει πανό σχετικά με τα αιτήματά τους, ενώ τονίζουν ότι «είναι απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του χτυπήσει την πόρτα ο θάνατος».

Παράλληλα, στη συγκέντρωση παραβρίσκονται και εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γρηγόρη Γερακαράκο, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορείς να πετάς στον Καιάδα χήρες και ορφανά. Πρέπει να καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος».

30/03/2017 13:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: