Συμμαχία Πολιτών: Συνομιλίες με τουρκικούς όρους θα οδηγήσουν σε νέο αδιέξοδο




“Συνομιλίες που με βάση τους όρους που θέτει η Τουρκία και υπό εκβιασμό δεν μπορούν να οδηγήσουν παρά μόνο σε νέο αδιέξοδο”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να συντηρούν στον αναπνευστήρα τις συνομιλίες ενόψει των προεδρικών εκλογών αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εθνική μας υπόθεση.

“Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Τουρκία δια του Τσαβούσογλου καταθέτει στη διεθνή κοινότητα τη μορφή λύσης που η Τουρκία επιδιώκει. Δεν αποκρύβει πλέον ότι η μόνη λύση που αποδέχεται είναι η λύση που μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο. Οι θέσεις Τσαβούσογλου είναι πανομοιότυπες με αυτές που κατέθεσε στη διάσκεψη της Γενεύης και οδήγησαν σε αδιέξοδο.

“Με αυτά τα δεδομένα διερωτόμαστε σε τι αποσκοπούν πραγματικά οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών. Ασφαλώς οι συνομιλίες είναι η πολιτική οδός για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Για να έχουν όμως θετικό αποτέλεσμα οι συνομιλίες θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δυο πλευρές για συμβιβασμούς που δεν θα παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Συνομιλίες που θα έχουν ως βάση τους όρους που θέτει η Τουρκία και υπό εκβιασμό δεν μπορούν να οδηγήσουν παρά μόνο σε νέο αδιέξοδο είτε σε λύση που θα ικανοποιεί την Τουρκία η οποία όμως θα απορριφθεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να συντηρούν στον αναπνευστήρα τις συνομιλίες ενόψει των προεδρικών εκλογών αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εθνική μας υπόθεση.

“Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να εκθέσει την τουρκική αδιαλλαξία στην διεθνή κοινότητα και κυρίως στην ΕΕ και να εκμεταλλευτεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε για τον Ερντογάν και την Τουρκιά. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας με στόχο να της δημιουργήσει πραγματικό κόστος ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που επιτρέπουν στην Τουρκία να παρατείνει την κατοχή και τη διχοτόμηση άνευ κόστους”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/03/2017 11:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: